Website counter

1 Φεβ 2011

Μιραλας: Γιατι ντεφορμε?

Περίοδο ντεφορμαρίσματος διανύει ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού Κέβιν Μιραλάς και το KatiMagiko.gr αναλύει τους τρεις βασικούς λόγους για τους οποίους ο 23χρονος Βέλγος δεν θυμίζει σε τίποτα τον προ διμήνου καλό εαυτό του.
 Σίγησε το «κανόνι», αλλά φορτώνει!
Όταν ήρθε το καλοκαίρι στον Πειραιά, λίγοι ήταν εκείνοι που πίστευαν πως θα μπορούσε να τα καταφέρει και να αναδειχθεί μέσα από τον Ολυμπιακό. Όμως ο ίδιος κατάφερε να αποδείξει πως έχει την ποδοσφαιρική ικανότητα να φτάσει ψηλά. Το τελευταίο δίμηνο όμως η απόδοση και η αποτελεσματικότητά του έχουν πέσει αισθητά και είναι σαφές πως αυτό οφείλεται σε τρεις λόγους.
 
1. Αλλαγή θέσης

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε όταν πρωτοδοκίμασε τον Βέλγο στραίκερ τον είδε να αποδίδει τα μέγιστα στη θέση του καθαρόαιμου προωθημένου, δηλαδή στην κορυφή της επίθεσης έχοντας πίσω του τον Φουστέρ και στα πλάγια τα εξτρέμ. Με αυτή τη λογική ο Μιραλάς κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα εννέα φορές στο πρωτάθλημα, πετυχαίνοντας μερικά εντυπωσιακά γκολ, ενώ σε κάθε ευκαιρία ντρίμπλαρε με… μαεστρία τις αντίπαλες άμυνες!
Όμως, από τη στιγμή που μπήκε σε φουλ ρυθμό και ο Μάρκο Πάντελιτς, με τον Σέρβο να παίρνει κι αυτός το όπλο του στην επιθετική γραμμή, ο Βάσκος προτίμησε να βάλει στην κορυφή του 4-2-3-1 τον Πάντελιτς μετατοπίζοντας τον Μιραλάς σε άλλες κοντινές θέσεις, με συχνότερη όλων εκείνη του δεξιού χαφ. Βέβαια, ο Βέλγος απέδειξε πως δεν μπορεί να βρει τους χώρους από αυτή τη θέση, ενώ πλέον «αναγκάζεται» να παίρνει την μπάλα σχεδόν από το κέντρο και όχι να τον τροφοδοτούν για να «καθαρίσει» τη φάση. Παρ' όλα αυτά ο Βαλβέρδε επιμένει να τον χρησιμοποιεί σε εκείνη τη θέση λόγω και του ανταγωνισμού που υπάρχει στις θέσεις της επίθεσης.
 
2. Το συμβόλαιο

Η υπόθεση της παραμονής του Μιραλάς στον Ολυμπιακό είναι γνωστή και… χιλιοειπωμένη, σε σημείο που να καταντά κουραστική. Από το όλο θέμα φυσικά θα ήταν αδύνατο να μείνει ανεπηρέαστος ο Βέλγος. Παρά το γεγονός πως ο ίδιος έχει εκφράσει πολλάκις την επιθυμία του να «δέσει» στο Λιμάνι, μια και εδώ έχει βρει όσα ήθελε, οι οικονομικές απαιτήσεις του –παρακινούμενες και από τον μάνατζέρ του Κριστόφ Ενροτό– έχει σχεδόν διπλασιαστεί και ο Ολυμπιακός δεν θα μπορούσε φυσικά να δεχθεί αυτή την εξωπραγματική αύξηση.
Στην ουσία το συμβόλαιο του παίκτη έχει ανανεωθεί, αλλά από τη στιγμή που οι δύο πλευρές δεν τα έχουν βρει στο οικονομικό, παρά την πλήρη συμφωνία του Ολυμπιακού με την πρώην ομάδα του Βέλγου, Σεντ Ετιέν, υπάρχει ακόμη η ρήτρα που ανέρχεται στα 4 περίπου εκατ. ευρώ και δίνει τη δυνατότητα σε όποια ομάδα το επιθυμεί καταβάλλοντας αυτό το ποσό στον Ολυμπιακό να τον «κλέψει» από τους «ερυθρόλευκους». Φυσικά όλη αυτή η αβεβαιότητα, οι συνεχείς διαπραγματεύσεις και το όλο φορτισμένο κλίμα έχουν επηρεάσει και την αγωνιστική απόδοση του Μιραλάς και αυτό είναι προφανές μέσα στο γήπεδο, καθώς και η ψυχολογία του μοιάζει πεσμένη.
 
3. Το υπερφορτωμένο πρόγραμμα

Ο Μιραλάς είναι ένας παίκτης που δεν είχε ποτέ του συνεχείς συμμετοχές σε βασική ενδεκάδα, καθώς τόσο στη Λίλ όσο και στη Σεντ Ετιέν έμπαινε κυρίως ως αλλαγή ή έπαιζε ματς παρά ματς. Και το κυριότερο όλων, δεν είχε ποτέ του τόσο φορτωμένο πρόγραμμα ευθυνών και αγωνιστικών υποχρεώσεων. Άλλωστε γύρω στο Νοέμβρη είχε «φορτωθεί» την εκτέλεση των φάσεων σε μεγάλο βαθμό μόνος του, ενώ ελάχιστα είναι και τα λεπτά που έχει μείνει στον πάγκο, μια και ο Βαλβέρδε, από το να μην παίξει προτιμά να τον βάλει σε άλλη θέση.
Έτσι, ο 23χρονος που πρώτη φορά είναι βασικός στην καριέρα του παίζοντας τόσο πολύ, δείχνει κάποια σημάδια κόπωσης, αλλά και «μπουκώματος». Μοιάζει σαν να θέλει και να ψάχνει μια μεγάλη ενέργεια, ένα καλό ματς κι ένα καθοριστικό γκολ, που θα του δώσουν την απαραίτητη ώθηση ώστε να συνεχίσει και πάλι προς τις επιτυχίες. Το σίγουρο είναι πως παρά τους τρεις αυτούς βασικούς λόγους που τον έχουν επηρεάσει, αποτελεί πολύτιμη μονάδα στην «ερυθρόλευκη» ομάδα και στο μέλλον έχει τη δυνατότητα να αξιοποιηθεί ακόμη καλύτερα.



Πηγή:www.katimagiko.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grants For Single Moms