Website counter

31 Ιαν 2011

Και το ονομα αυτου... Φουστερ!

Ήρθε από το πουθενά το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό και πριν πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα είχε ήδη αμφισβητηθεί από τους "ειδήμονες". Πέντε μήνες μετά, ο Νταβίδ Φουστέρ είναι με διαφορά ο MVP της ομάδας, έχοντας δώσει 8 βαθμούς στους ερυθρόλευκους με τα τέρματα του! Διαβάστε το αφιέρωμα του Sport24.gr στην καριέρα του Ισπανού.

Γεννημένος στην Ολίβα της Ισπανίας στις 3/2/1982, ο Νταβίδ Φουστέρ Τορίχος (όπως είναι το πλήρες όνομα του) έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην τοπική ομάδα της γενέτειρας του μέχρι και τα 22 του όπου και υπέγραψε στην μεγάλη ομάδα της περιοχής, την Βιγιαρεάλ.

Ωστόσο για 4 χρόνια δεν κατάφερε να πείσει κανέναν προπονητή στο "κίτρινο υποβρύχιο" ότι αξίζει να αγωνίζεται στην πρώτη ομάδα, με αποτέλεσμα να έχει συμμετοχές μόνο με την Βιγιαρεάλ Β'! Κάπως έτσι, το 2008 οι άνθρωποι της ομάδας των πούλησαν στην γειτονική Έλτσε.

Είναι η σεζόν που ουσιαστικά σημαδεύει θετικά την καριέρα του Νταβίδ. Η Έλτσε την περίοδο 2008/09 αγωνίζεται στην δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας και ο 26χρονος, τότε, μεσοεπιθετικός βρίσκει την ευκαιρία να δείξει τις ικανότητες του αγωνιζόμενος σε 36 αγώνες και σκοράροντας 13 τέρματα.

Κάπου εκεί η μοίρα αρχίζει να παίζει περίεργα και όμορφα παιχνίδια στη ζωή του Φουστέρ. Τα κατορθώματα του με την Έλτσε δεν έχουν περάσει απαρατήρητα από τους ανθρώπους της Βιγιαρεάλ. Την ίδια ώρα ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν τα βρίσκει με τον Σωκράτη Κόκκαλη, αφήνει τον Ολυμπιακό και αναλαμβάνει το "κίτρινο υποβρύχιο".

Στο μεταγραφικό σχεδιασμό ο Ερνέστο ακούει για πρώτη φορά το όνομα του Φουστέρ, τον παρακολουθεί σε βίντεο και τον... "ερωτεύεται"! Σε τέτοιο σημείο που οι διοικούντες της Βιγιαρεάλ έδωσαν 500.000 ευρώ στην Έλτσε και απέκτησαν έναν ποδοσφαιριστή που είχαν στην δεύτερη τους ομάδα για 4 ολόκληρα χρόνια χωρίς να του δώσουν τότε ούτε μισή ευκαιρία!

Μια ευκαιρία που ο Νταβίδ την βρίσκει από τον Ερνέστο Βαλβέρδε και δεν την αφήνει να πάει χαμένη. Έτσι στα 27,5 κάνει το ντεμπούτο στην Πριμέρα Ντιβισιόν και στις 8/11/2009 σκοράρει το πρώτο του τέρμα στην εκτός έδρας ήττα από την Σεβίλλη με 3-2.

Δύο μήνες αργότερα έρχεται και το highlight της σύντομης καριέρας του Φουστέρ στην Πριμέρα Ντιβισιόν καθώς στις 2/1/2010 σκοράρει στο 51' της αναμέτρησης στο Καμπ Νόου δίνοντας τον βαθμό της ισοπαλίας στην Βιγιαρεάλ απέναντι στη μεγάλη Μπαρτσελόνα (1-1)Νωρίτερα (13/12/2009) είχε πετύχει άλλο ένα γκολ στη νίκη της Βιγιαρεάλ μέσα στο Βιθέντε Καλντερόν επί της Ατλέτικο Μαδρίτης με 1-2 (είχε ισοφαρίσει σε 1-1).

Ουσιαστικά όσο ήταν ο Ερνέστο Βαλβέρδε στην ομάδα, ο Νταβίδ είχε βρει τον ρόλο του σε αυτή κάνοντας τις καλύτερες του εμφανίσεις. Με την απομάκρυνση όμως του Βάσκου τεχνικού τον Φλεβάρη του 2010, ο Φουστέρ έχασε τη θέση του και το περασμένο καλοκαίρι ήταν στους παίκτες υπό παραχώρηση (συνολικά πέρσι είχε 22 συμμετοχές και 3 γκολ).

Έχοντας όμως ένα τόσο μικρό βιογραφικό,  το... φαξ στα γραφεία της Βιγιαρεάλ δεν χτύπαγε και ο παίκτης ετοιμαζόταν για μια χρονιά μεταξύ πάγκου και εξέδρας. Ώσπου ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τον Ολυμπιακό και έφερε ξανά στην ομάδα στις αρχές Αυγούστου τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Ο Βάσκος κόουτς, στις λίγες μέρες που είχε μπροστά του για να βάλει στο μικροσκόπιο του το ρόστερ των ερυθρολεύκων, είδε πως από την ομάδα που ήθελε να φτιάξει του έλειπε ένα βασικό συστατικό. Ένας παίκτης που θα κάνει στο γήπεδο ότι έκανε στην πρώην του ομάδα ο Νταβίδ Φουστέρ!

Και ποιος καλύτερος να παίξει αυτόν τον ρόλο από τον ίδιο τον Φουστέρ; Ο Βαλβέρδε μαθαίνοντας ότι ο Νταβίδ είναι υπό παραχώρηση δεν το σκέφτηκε καθόλου. Τον ζήτησε από τον Βαγγέλη Μαρινάκη και εντελώς ξαφνικά και πολύ γρήγορα στα τέλη του Αυγούστου έγινε η μεταγραφή.

Αμφισβήτηση με το... καλημέρα

Ποιος Νταβίδ Φουστέρ; Αυτή ήταν η ατάκα των περισσοτέρων στο άκουσμα της είδησης της απόκτησης του Ισπανού. Και με την προηγούμενη προσωπική επιλογή του Βαλβέρδε, τον Όσκαρ, να φεύγει από το Λιμάνι χωρίς να κάνει τίποτα το ιδιαίτερο, ο Φουστέρ άρχισε να τα... ακούει πριν μπει στο αεροπλάνο για να έρθει στη χώρα μας!

Χωρίς καν να έχουν ιδέα ποιος είναι και τι μπορεί να κάνει μέσα στο γήπεδο, "ειδήμονες" δημοσιογράφοι και "προπονηταράδες" της εξέδρας τον βάφτισαν νέο Όσκαρ. Ακόμα και όταν τον είδαν στα πρώτα παιχνίδια να παίζει και να μην έχει σχέση με τον συμπατριώτη του, δεν σταμάτησαν να γκρινιάζουν για την επιλογή του Βαλβέρδε.


Τα πρωτοσέλιδα την ημέρα που πήρε ο Ολυμπιακός τον Φουστέρ

Ευτυχώς όμως ο Βάσκος είναι ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ και δεν υπέκυψε στις γκρίνιες όσων απαιτούσαν την κεφαλή του Νταβίδ επί πίνακι. Στήριξε τον Φουστέρ γιατί πολύ απλά έβλεπε στο γήπεδο ότι έκανε ακριβώς ότι ζητούσε από τον ποδοσφαιριστή που παίζει πίσω από τον κεντρικό επιθετικό.

Και πολύ σύντομα ο 29χρονος μεσοεπιθετικός κατάφερε να (απο)δείξει σε όλο τον κόσμο πόσο πολύτιμη είναι η δουλειά που κάνει σαν συνδετικός κρίκος ανάμεσα στα χαφ και στον φουνταριστό.

Ο Φουστέρ τρέχει ακατάπαυστα, μαρκάρει αμέσως τους κεντρικούς χαφ της αντίπαλης ομάδας μόλις πάρουν την μπάλα, έχει την κάθετη πάσα που είναι απαραίτητη στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και μπορεί να βγαίνει ως δεύτερος επιθετικός και να σκοράρει.

Υπερπολύτιμος στη συνέχεια!

Και πρόσφατα ο Φουστέρ απέδειξε ότι έχει και ένα άλλο προσόν που κάνει τη διαφορά σε έναν αγώνα. Είναι... ψύχραιμος! Με τους παίκτες του Ολυμπιακού να σημαδεύουν τα... περιστέρια από το σημείο του πέναλτι, ο Νταβίδ πήρε την ευθύνη να τα εκτελεί και μέχρι τώρα είναι αλάνθαστος

Μάλιστα αυτό το 3/3 από την άσπρη βούλα είναι σε αγώνες που κρίθηκαν στο γκολ. Πρώτα στην Καβάλα (0-1), στη συνέχεια με τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη (2-1) και πρόσφατα στην Τρίπολη (0-1).
Έξι βαθμοί λοιπόν από την ψυχραιμία του Νταβίδ και άλλοι 2 την περασμένη Κυριακή στον Βόλο στο 0-1 επί του τοπικού Ολυμπιακού. Γιατί μπορεί στο γκολ να ήταν εκπληκτική η ενέργεια του Ριέρα, όμως ο Φουστέρ ήταν εκεί που έπρεπε για να σκοράρει.

Τέσσερα γκολ=οκτώ κερδισμένοι βαθμοί για τον Ολυμπιακό και αν κάνετε γρήγορα την αφαίρεση αυτών των τερμάτων θα βρείτε την ομάδα του Βαλβέρδε στην δεύτερη θέση με 1 βαθμό πίσω από τον Παναθηναϊκό!

Ακόμα και αν δεν υπολογίσουμε το ματς με τον Ατρόμητο, καθώς οι Περιστεριώτες μείωσαν σε 2-1 στο 90', τότε αφαιρώντας τα τρία 0-1 με τα γκολ του Φουστέρ βρίσκουμε τον Ολυμπιακό μόλις στο +1 από τον αιώνιο του αντίπαλο!

Δεν έχει χάσει ματς

Με βάση όλα τα παραπάνω είναι απόλυτα κατανοητό γιατί ο Νταβίδ Φουστέρ δεν έχει λείψει ούτε από έναν αγώνα στη φετινή Superleague. Ο 29χρονος Ισπανός είναι το πιο πολύτιμο γρανάζι στην ερυθρόλευκη μηχανή και ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν θέλει να διανοηθεί 11αδα χωρίς τη συμμετοχή του.

Την ίδια ώρα ο Φουστέρ με το πάθος που δείχνει σε κάθε ματς, έχει κερδίσει την (πάντα) απαιτητική ερυθρόλευκη κερκίδα καθώς βλέπει στο πρόσωπο του έναν παίκτη που μπορεί να μην είναι το μεγαλύτερο ταλέντο του κόσμου, αλλά όποτε είναι στο χορτάρι δίνει και την ψυχή του για την ομάδα.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως και ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει δηλώσει πως ο Νταβίδ Φουστέρ είναι ο αγαπημένος του παίκτης στο ερυθρόλευκο ρόστερ, καθώς πάνω από όλα εκτιμά το γεγονός ότι σε κάθε παιχνίδι "σκίζεται" μέσα στον αγωνιστικό χώρο...

Ίσως και να θυμίζει στους περισσότερους ένα μικρό παιδάκι που το έβαλαν να παίξει μπάλα με τους μεγάλους και θέλει σε κάθε λεπτό να τους αποδεικνύει ότι δεν έκαναν λάθος που το φώναξαν μαζί τους! Όπως και να είναι όμως, ο Νταβίδ Φουστέρ των 20 συμμετοχών στις πρώτες 20 αγωνιστικές και των 7 τερμάτων είναι ο MVP του Ολυμπιακού ως τώρα...

Αναλυτικά όλοι οι αγώνες του Φουστέρ στο πρωτάθλημα:
(με έντονα γράμματα τα καθοριστικά τέρματα)

30/01/11 Ολυμπιακός Βόλου  - Ολυμπιακός 0-1 90' (1 γκολ)
23/01/11 Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός 0-1 85' (1 γκολ)
15/01/11 Ολυμπιακός - Πανσερραϊκός 4-2 90'
09/01/11 Κέρκυρα - Ολυμπιακός 0-2 90'
05/01/11 Ολυμπιακός - Ηρακλής 2-0 90' (1 γκολ)
19/12/10 Λάρισα - Ολυμπιακός 0-1 88'
12/12/10 Ολυμπιακός - Ατρόμητος Αθηνών 2-1 90' (1 γκολ)
05/12/10 Καβάλα - Ολυμπιακός 0-1 90' (1 γκολ)
27/11/10 ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-0 45'
24/11/10 Εργοτέλης - Ολυμπιακός 0-2 47' (1 γκολ)
21/11/10 Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 3-0 90'
06/11/10 Ολυμπιακός - Πανιώνιος 5-0 71'
30/10/10 Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 2-1 82'
24/10/10 Ολυμπιακός - Αρης 1-0 89'
16/10/10 Σκόντα Ξάνθη - Ολυμπιακός 0-3 90'
02/10/10 Ολυμπιακός - Ολυμπιακός Βόλου 3-1 90'
25/09/10 Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 3-0 90' (1 γκολ)
19/09/10 Πανσερραϊκός - Ολυμπιακός 0-1 83'
11/09/10 Ολυμπιακός - Κέρκυρα 2-0 64'



Πηγή:www.sport24.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grants For Single Moms