Website counter

31 Ιαν 2011

8 στα 8, και φουλ για την 38η

Η αρμάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε συνεχίζει την πορεία της προς τον τίτλο ανενόχλητη, τελειώνοντας με την επαρχία με 8 νίκες σε ισάριθμα ματς και μάλιστα δίχως να δεχθεί γκολ. Το Sport24.gr θυμάται τις περσινές γκέλες εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης και τις συγκρίνει με το τώρα.

 

Πριν καλά καλά μπει ο Ιανουάριος, ο Ολυμπιακός ξεμπέρδεψε με τους αγώνες της επαρχίας, θα φύγει μονάχα δύο φορές για να μεταβεί στην Θεσσαλονίκη (με ΠΑΟΚ Κύπελλο και πρωτάθλημα και Άρη στο πρωτάθλημα) και πλησιάζει ολοένα προς την κατάκτηση του τίτλου.

Οι Πειραιώτες πήραν στον Βόλο το όγδοο τρίποντο τους στην επαρχία, κράτησαν ανέπαφη την εστία τους και διατήρησαν το +7 από τον δεύτερο Παναθηναϊκό, κάτι που τους χρίζει απόλυτο φαβορί για το πρωτάθλημα.
Ο τίτλος του φαβορί πάντως δεν δίνεται τυχαία στους "ερυθρολεύκους" και όχι μόνο για το +7, ενώ υπολείπονται 10 αγωνιστικές ακόμη, αλλά και για την μέχρι τώρα πορεία και τα όσα έχουν δείξει ως τώρα οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε. Οι καλές εμφανίσεις και οι 17 νίκες σε 20 παιχνίδια στο πρωτάθλημα, τα λένε όλα...

Άλλωστε, όταν μια ομάδα έχει βλέψεις για τίτλους και συγκεκριμένα για το πρωτάθλημα, θα πρέπει να καταφέρει δύο πράγματα. Πρώτον, να μην χάνει βαθμούς στην έδρα της (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) και δεύτερον να κερδίζει τα θεωρητικά μικρά παιχνίδια στην επαρχία. Ο Ολυμπιακός λοιπόν τα κάνει με επιτυχία και τα δύο και γι' αυτό... βλέπει κούπα.

Τα περσινά λάθη έγιναν μάθημα στους Πειραιώτες, το "Καραϊσκάκη" έχει γίνει και πάλι απόρθητο κάστρο, ενώ και οι... παγίδες εκτός έδρας στο πρωτάθλημα ξεπεράστηκαν και δίχως ιδιαίτερη δυσκολία. Ας προσπεράσουμε όμως και εμείς το απόλυτο στο φαληρικό γήπεδο και ας κοιτάξουμε τι έχει κάνει ο Ολυμπιακός στην επαρχία.

Το 8 στα 8 είναι γνωστό σε όλους όπως και το μηδέν παθητικό, όμως αξίζει να συγκρίνουμε την περσινή καταστροφική χρονιά με τα φετινά κατορθώματα. Πέρσι λοιπόν, οι "ερυθρόλευκοι" έδωσαν και πάλι 8 αναμετρήσεις εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Άλλωστε, στην Β' κατηγορία έπεσαν οι Πανθρακικός, ΠΑΣ Γιάννινα και Λεβαδειακός, ενώ ανέβηκαν ο Πανσερραϊκός, η Κέρκυρα και ο Ολυμπιακός Βόλου.

Την περασμένη σεζόν οι "ερυθρόλευκοι" φυσικά και δεν έκαναν το 8 στα 8, αλλά είχαν πέντε νίκες. Συγκεκριμένα, πέρασαν από Λάρισα (όπως και φέτος), Λεβαδειακό, Skoda Ξάνθη (όπως και φέτος), Αστέρα Τρίπολης (όπως και φέτος) και Πανθρακικό, ενώ είχαν και τρεις ισοπαλίες.

Οι "ερυθρόλευκοι" σκόνταψαν στα Γιάννινα (2-2) ενώ είχαν προβάδισμα δύο γκολ, στην Καβάλα (0-0) και στην Κρήτη (1-1) με τον Εργοτέλη (σε αντίθεση με φέτος). Με πρόχειρους υπολογισμούς, βλέπουμε πως ο Ολυμπιακός πέρσι έχασε ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά έξι βαθμούς!

Με άλλα λόγια, αν φέτος έκαναν τις ίδιες γκέλες τότε θα είχαν προβάδισμα μονάχα ενός βαθμού από τον δεύτερο Παναθηναϊκό και το πρωτάθλημα ακόμη θα... παιζόταν (όχι βέβαια πως ακόμη έχει τελειώσει). Γίνεται λοιπόν εύκολα κατανοητό, πως οι Πειραιώτες έχουν τον αέρα του +7 και τον τίτλο του απόλυτου φαβορί για το πρωτάθλημα χάρη στις εκτός έδρας νίκες. Έστω κι αν αυτές ήρθαν τις περισσότερες φορές (5 από τις 8) με 1-0. Επιπλέον, φέτος ο Ολυμπιακός δεν δέχθηκε ούτε ένα γκολ, κάτι που αποτελεί ρεκόρ, ενώ την περασμένη σεζόν η "ερυθρόλευκη" εστία είχε παραβιαστεί 4 φορές.

Και τα συμπεράσματα δεν τελειώνουν εδώ! Ακόμη και με τις πολλές εντός έδρας γκέλες (4 ισοπαλίες, 2 ήττες), οι Πειραιώτες θα μπορούσαν να είχαν κατακτήσει το πρωτάθλημα, άμα ακολουθούσαν την φετινή συνταγή Βαλβέρδε. Αν δηλαδή ο Ολυμπιακός κέρδιζε και τα 8 παιχνίδι και δεν έχανε τους 6 πόντους, θα τελείωνε στην κορυφή της βαθμολογίας το πρωτάθλημα και θα κατακτούσε τον τίτλο χάρη στις νίκες που είχε στα δύο ντέρμπι.

Είναι λοιπόν ξεκάθαρο, πως στο Λιμάνι έμαθαν από περσινά τους λάθη και δεν την ξαναέπαθαν. Πλέον, υποψιασμένοι οι Πειραιώτες και με οδηγό έναν πραγματικό προπονητή τον Ερνέστο Βαλβέρδε, "καθάρισαν" με την επαρχία και αν συνεχίσουν έτσι και τις επόμενες εβδομάδες θα κάνουν φιέστα τίτλου, με βαρυχειμωνιά!

Τα αποτελέσματα στην επαρχία το 2009-2010

ΑΕΛ-Ολυμπιακός 0-2
Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 0-3
ΠΑΣ-Ολυμπιακός 2-2
Skoda Ξάνθη-Ολυμπιακός 0-1
Καβάλα-Ολυμπιακός 0-0
Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 1-3
Εργοτέλης-Ολυμπιακός 1-1
Πανθρακικός-Ολυμπιακός 0-2
Σύνολο: 5 νίκες, 3 ισοπαλίες (18 βαθμοί)

Τα αποτελέσματα στην επαρχία το 2010-2011

Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός 0-1
Skoda Ξάνθη-Ολυμπιακός 0-3
Εργοτέλης-Ολυμπιακός 0-2
Καβάλα-Ολυμπιακός 0-1
ΑΕΛ-Ολυμπιακός 0-1
Κέρκυρα-Ολυμπιακός 0-2
Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-1
Ολυμπιακός Βόλου-Ολυμπιακός Π. 0-1
Σύνολο: 8 νίκες (24 βαθμοί)



Πηγή:www.sport24.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grants For Single Moms