Website counter

29 Ιαν 2011

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 74-79 (A1)

Ο Ολυμπιακός έκανε τα εύκολα δύσκολα, αλλά κατάφερε να επικρατήσει της ΑΕΚ με 74-79 στο κλειστό των Λιοσίων και να κάνει το 15 στα 15 στην φετινή Α1. Παραλίγο να πληρώσουν τα λάθη τους οι Πειραιώτες, αλλά εντέλει έφτασαν στο ροζ φύλλο αγώνα.

Έστω και αν τα χρειάστηκε, ο Ολυμπιακός επικράτησε της ΑΕΚ με 74-79 στα Λιόσια και έκανε το 15 στα 15 στην φετινή Α1, παραμένοντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν παρουσίασε καλό αγωνιστικό πρόσωπο, θεώρησε ότι εύκολα ή δύσκολα θα μπορούσε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα και παραλίγο να το πληρώσει με μια ντροπιαστική ήττα από έναν εμφανώς υποδεέστερο αντίπαλο. Όμως, εντέλει κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα, διατηρώντας το αήττητό του και ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον.

Στον αντίποδα, καλό πρόσωπο έδειξε η Ένωση στο ντεμπούτο του Άγγελου Κορωνιού, αν και η 5η σερί ήττα δεν αποφεύχθηκε. Όμως, άλλα ματς κυνηγάει η ΑΕΚ και όχι αυτό κόντρα στον πανίσχυρο Ολυμπιακό, έστω και αν έφτασε κοντά σε μια σπουδαία νίκη. Βέβαια, θα πρέπει να τονιστεί ότι οι ερυθρόλευκοι έπαιζαν δίχως τους Νεστέροβιτς, Παπαλουκά, Γκόρντον και Βασιλόπουλο, παίκτες που έχουν τον δικό τους σημαντικό ρόλο στο ερυθρόλευκο ρόστερ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, το ματς ξεκίνησε πολύ καλά για τις δυο ομάδες, αλλά ήρθαν οι "κάφροι" να σπάσουν τον ρυθμό με τις βλακείες τους, πετώντας βεγγαλικά και καπνογόνα και κάνοντας αποπνικτική την όλη ατμόσφαιρα στο κλειστό. Το ματς διακόπηκε για 20 λεπτά και ξεκίνησε και πάλι με το σκορ στο 11-8 υπέρ της ΑΕΚ. Οι 19 πόντοι είχαν μπει μέσα σε 2,5 λεπτά, δείγμα του ότι οι άμυνες ήταν αρκετά χαλαρές και οι επιθέσεις έπαιρναν... φωτιές.

Μετά την επανέναρξη, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 19-22 και με τρίποντη βόμβα του Χαλπερίν έγινε το 21-28 στο φινάλε της πρώτης περιόδου. Το δεύτερο δεκάλεπτο εξελίχθηκε σε μία άτυπη μονομαχία ανάμεσα στον Μπουρούση και τον Κοχαντάρεβιτς, καθώς σκόραραν ακατάπαυστα, αν και οι ερυθρόλευκοι έβρισκαν και άλλους τρόπους για να φτάσουν στο αντίπαλο καλάθι. Το 21-32 έδινε διαφορά ασφαλείας στους φιλοξενούμενους, η ΑΕΚ μείωσε λίγο μετά σε 29-36, ενώ οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται στο +6, 40-46.

Ντέρμπι στην επανάληψη...

Στο δεύτερο μέρος, ο Γιοτάμ Χαλπερίν βοήθησε επιθετικά την ομάδα του, όμως η Ένωση έπαιζε πολύ καλά και έφτασε με τρίποντο του Καστλ στην ισοπαλία, 54-54. Οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν και πάλι τον Μπουρούση να είναι ψύχραιμος από τη γραμμή των βολών και να κάνει το 54-60. Ωστόσο με ένα μικρό σερί 4-0 στο τέλος, η ΑΕΚ μείωσε και πάλι και έμεινε ζωντανή στο κυνήγι της έκπληξης της αγωνιστικής. Όλα ήταν ανοιχτά για το τέταρτο δεκάλεπτο...

Στο κρίσιμο δεκάλεπτο ο Τεόντοσιτς με ένα τρίποντο έδωσε αέρα στον Ολυμπιακό, όμως στη συνέχεια έκανε αντιαθλητικό φάουλ στον Καστλ. Κι αν η ΑΕΚ δεν το εκμεταλλεύτηκε πλήρως βάζοντας μόνο τις βολές (62-63), ήταν ο Χαρτ ο οποίος μετά από ώρα έδωσε ξανά το προβάδισμα στους γηπεδούχους στο 34ο λεπτό της αναμέτρησης.

Το ματς στο 35' ήταν 66-66, όμως ο Ματ Νίλσεν με συνεχόμενους πόντους διαμόρφωσε το 66-71 στα 3.15'' πριν το τέλος. Η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να μειώσει, αλλά κάτι οι άστοχες βολές του Χαρτ, κάτι το air ball του Νικολαϊδη έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να κρατήσει το προβάδισμα και με τον Σπανούλη να το εδραιώσει στα 42'' πριν το τέλος (71-76). Όλα τελείωσαν εκεί και το τελικό σκορ γράφτηκε με ένα σουτ του Καστλ.

Τα δεκάλεπτα: 21-28, 40-46, 58-60, 74-79

ΑΕΚ (Κορωνιός): Καστλ 17(2), Κοχαντάρεβιτς 15(1), Νικολαϊδης, Παπανικολάου 6, Χαρτ 20(2), Ντικούδης 11, Δορκοφίκης, Καλλινικίδης 3(1), Κάρι 2, Τζόλος.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Σπανούλης 5(1), Μπουρούσης 19(1), Κέσελ 3(1), Πελεκάνος, Μαυροκεφαλίδης 9, Χαλπερίν 9(1), Γλυνιαδάκης, Νίλσεν 7, Παπανικολάου 2, Έρτσεγκ 14, Τεόντοσιτς 11(3).



Πηγή:www.redplanet.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grants For Single Moms