Website counter

30 Ιαν 2011

Ολυμπιακος Βολου - Ολυμπιακος ΣΦΠ 0-1 (Superleague)

Ο Ολυμπιακός έκανε "οκτώ στις οκτώ" εκτός έδρας νίκες στη Superleague, πραγματοποιώντας ένα νέο ιστορικό ρεκόρ σε επίπεδο Α' Εθνικής, με τον Θρύλο να κερδίζει στο Πανθεσσαλικό στάδιο με σκορ 0-1 τον Βόλο, χάρη στο γκολ του κορυφαίου Φουστέρ (19') ύστερα από υπέροχη ασίστ του Ριέρα.
Ας περάσει ο επόμενος... Ένας πολύ καλός Ολυμπιακός πέρασε και από τον Βόλο, επικρατώντας με 0-1 της τοπικής ομάδας, έκανε το “8 στα 8” στην επαρχία, δεν έχει δεχτεί ούτε ένα γκολ εκτός έδρας και έφτασε στο +7 από τον αιώνιο αντίπαλο. Ένα ακόμη τέρμα φέτος για τον Νταβίδ Φουστέρ, πολύ καλό ντεμπούτο για τον Ράφικ Τζεμπούρ. Όσο για τον κόσμο του Ολυμπιακού, απλά συγκλονιστικός σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, έσπρωξε την ομάδα στην 17η νίκη της σε 20 αγώνες στην φετινή Super League. To πρωτάθλημα βάφεται για τα καλά ερυθρόλευκο...


Ο αγώνας

Η 11άδα που παρέταξε ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν είχε κάποια έκπληξη σε σχέση με ό,τι άπαντες περίμεναν, αφού ο Ούρκο Πάρντο ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια και (από δεξιά προς τα αριστερά) οι Βασίλης Τοροσίδης, Όλοφ Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλος και Ραούλ Μπράβο αποτέλεσαν την 4άδα της άμυνας. Ο Φρανσουά Μοδέστο δεν αποχωρίστηκε την θέση του “κόφτη”, έχοντας δίπλα και σε έναν πιο δημιουργικό ρόλο τον Αριέλ Ιμπαγάσα. Οι Κέβιν Μιραλάς και Άλμπερτ Ριέρα βρέθηκαν στις δυο πτέρυγες, ενώ ο Νταβίδ Φουστέρ ξεκίνησε ως συνήθως πίσω από τον μοναδικό φορ, Μάρκο Πάντελιτς.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε αρκετά “σφιχτά” για τις δυο ομάδες, με τους ερυθρόλευκους περισσότερο να ψάχνουν τα πατήματά τους πάνω στο χορτάρι, παρά την δίοδο προς τα γκολπόστ του Γιακούποβιτς. Αφού το πρώτο “αχ” ακούστηκε από τους φίλους του Βόλου στο 11' όταν ο Σολάκης βρήκε από τον άξονα τον Μπρέσκα, αυτός μπήκε στην περιοχή, όμως οι Πάρντο και Μπράβο δήλωσαν παρόντες και απεσόβησαν τον οποιοδήποτε κίνδυνο για την εστία του Ολυμπιακού.

Δύο λεπτά μετά ήταν η σειρά των Πειραιωτών να απειλήσουν, όταν ο Ιμπαγάσα βρήκε τον Μιραλάς έπειτα από εκτέλεση φάουλ, ο Βέλγος φορ έπιασε το απευθείας αριστερό σουτ από πλάγια θέση, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ. Αυτή ήταν και η πρώτη φορά στο ματς που έδειξε τις επιθετικές της αρετές η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, έστω και αν προήλθε από στημένη φάση.

Ώσπου φτάσαμε στην φάση του γκολ του 19ου λεπτού, που έφερε θύμησες της λάτιν τριπλέτας Ζιοβάνι-Ριβάλντο-Καστίγιο, με τους Ισπανούς Ριέρα και Φουστέρ να συνεργάζονται άψογα για το 0-1 εν μέσω αποθέωσης από τον ερυθρόλευκο κόσμο. Ο αριστερός χαφ των φιλοξενούμενων έγινε αποδέκτης της μπάλας από τον συμπαίκτη του, έκανε υπέροχο σόλο, περνώντας τον Ζέλεσι, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον συμπατριώτη του και αυτός με ψύχραιμο πλασέ έστειλε το τόπι να αναπαυτεί στο πλεχτό. Ένα υπέροχο τέρμα, το οποίο προήλθε από την τέλεια συνεργασία των δυο συμπατριωτών.

Στο 29', ο Φουστέρ έκανε σουτ με το αριστερό μέσα από την περιοχή, βρίσκοντας σε ετοιμότητα τον Γιακούποβιτς, ενώ τρία λεπτά μετά ο Μέλμπεργκ απομάκρυνε την μπάλα έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μπρέσκα προτού επέλθει το... μοιραίο. Άλλωστε, δεν είναι τυχαία ο “ογκόλιθος” της ερυθρόλευκης άμυνας και το απέδειξε στην συγκεκριμένη φάση.

Τελευταία καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό στο πρώτο μέρος σημειώθηκε στο 35', όταν ο Ριέρα βρήκε με μακρινή μπαλιά τον Μιραλάς, όμως το σουτ του Βέλγου βρήκε σε αμυντικό και κατέληξε κόρνερ, ενώ στη συνέχεια οι Βολιώτες είχαν τρεις φάσεις με Μπρέσκα (38'), Μόνχε (39') και Σολάκη (44'), όμως το 0-1 παρέμεινε ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Με το σφύριγμα του Δημήτρη Καλόπουλου, ακούστηκαν αποδοκιμασίες από τους φίλους του Βόλου, που δεν σταμάτησαν ούτε για ένα λεπτό να διαμαρτύρονται. Ο Μακεδόνας ρέφερι μάλλον πλήρωσε το ότι κακώς δεν έδωσε μια κίτρινη σε χέρι του Πάντελιτς και έκτοτε η... έλλειψη εμπιστοσύνης ήταν εμφανής προς το πρόσωπό του. Βέβαια, τις περισσότερες φορές ούτε που καταλάβαιναν γιατί φώναζαν οι φίλοι της γηπεδούχου ομάδας, που προκάλεσαν και μια μανούρα στα δημοσιογραφικά. Ως συνήθως, τα συνθήματα για τον Πειραιά έδιναν και έπαιρναν...

Σαφώς καλύτερα μπήκαν οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε στην επανάληψη και στο πρώτο τέταρτο είχαν 3-4 πολύ καλές στιγμές για να πετύχουν και δεύτερο, “κλειδώνοντας” μια και καλή την υπόθεση νίκη. Αφού ήρθε η πρώτη “επίσκεψη” με την κεφαλιά του Αβραάμ στο 48', που απομάκρυνε η άμυνα του Βόλου σε κόρνερ, ενώ στην συνέχεια ο Φουστέρ δοκίμασε μακρινό σουτ, όμως ο Γιακούκοβιτς μπλόκαρε σταθερά.

Ένα σουτ του Ριέρα στο 50' βρήκε εκ νέου σε ετοιμότητα τον πορτιέρε της γηπεδούχου ομάδας, ενώ πέντε λεπτά μετά ο Μιραλάς δεν βρήκε στόχο. Έψαχνε μετά μανίας το δεύτερο τέρμα ο Ολυμπιακός, το εδικαιούτο, αλλά το ματς έμενε πεισματικά “καρφωμένο” στο εύθραυστο 0-1.

Δυο λεπτά μετά ο Γιακούποβιτς ενήργησε και πάλι πολύ καλά, αποκρούοντας το σουτ του πολύ καλού Φουστέρ, ενώ στο 59' θέλησε να αποδείξει ότι χάνονται τα πάντα. Έτσι για να δικαιώσει όλους όσους έχουν πει και γράψει διάφορα κατά καιρούς για την στρογγυλή Θεά. 59' Ο Μιραλάς έβγαλε μία καταπληκτική κάθετη μπαλιά στον Φουστέρ, ο Ισπανός βρέθηκε ανενόχλητος τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα του Βόλου, αλλά από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα άουτ.

Ένα λεπτό μετά την συμπλήρωση μιας ώρα αγώνα, ο Ράφικ Τζεμπούρ έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα του Ολυμπιακού και από την αρχή ήταν ιδιαιτέρως ζωηρός, θέλοντας να αφήσει με το “καλημέρα” το... στίγμα του. Στο 68' παραλίγο μάλιστα να χριστεί και σκόρερ, αλλά το δεξί του σουτ δεν έγινε όπως θα ήθελε μέσα από την περιοχή, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Γιακούποβιτς.

Πάντως, στο 65' θα μπορούσε να γίνει και το 1-1 έπειτα από όμορφη αντεπίθεση του Βόλου. Ο Μάριο Μπρέσκα ταλαιπώρησε με ντρίμπλες τον Μπράβο, μπήκε μέσα στην μεγάλη περιοχή, έκανε το δεξί σουτ, όμως η μπάλα πέρασε έξω από το αριστερό δοκάρι του Πάρντο, που μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν “θεατής”.

Οι δυο επόμενες αλλαγές για τους Πειραιώτες έγιναν στο 73' (Ζαϊρί αντί Μιραλάς) και 80' (Χολέμπας αντί του τραυματία Ριέρα) και στόχος ήταν η διαφύλαξη του μηδέν πίσω και ένα δεύτερο γκολ σε κάποια καλή αντεπίθεση. Όπως αυτή του 80', όταν ο Τζεμπούρ έγινε αποδέκτης της μπάλας στα δεξιά έπειτα από μεταβίβαση του Φουστέρ, μπήκε στην περιοχή, όμως ο εξερχόμενος Γιακούποβιτς κατάφερε να τον νικήσει, αποτρέποντας το “σεφτέ” του “τρομοκράτη” στο ντεμπούτο του.

Στις καθυστερήσεις, ο Χολέμπας έχασε την ευκαιρία και αυτός να χριστεί σκόρερ, όμως δεν κατάφερε, ενώ λίγα δευτερόλεπτα μετά ο Μοδέστο πήγε να σκοράρει από μακρινή απόσταση, αλλά ο γκολκίπερ του Ολυμπιακό Βόλου ήταν και πάλι στην σωστή θέση για να απομακρύνει. Ο Ολυμπιακός έφτασε στην 8η σερί νίκη του στο πρωτάθλημα, έκανε το “8 στα 8” στην επαρχία με 12-0 γκολ και οδεύει ολοταχώς για την κατάκτηση του 38ου τίτλου της ιστορίας του. Τον αξίζει και θα τον κατακτήσει...



Πηγή:www.redplanet.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Grants For Single Moms